Тренінг для дівчат-підлітків за підтримки UNICEF Ukraine

  • 09.06.2024

У травні для дівчат 7-8 класів Вишгородського ліцею «Сузір’я» за підтримки UNICEF Ukraine був проведений тренінг з  розвитку життєвих навичок щодо гігієни менструації.

Як розповіла координатор проєкту:  «Навколо теми менструації в нашому суспільстві й досі чимало табу, сорому та міфів. Так відбувається через брак інформації та замовчування. Тому дуже важливо розмовляти з дітьми та підлітками, надавати їм повну та правдиву інформацію про правила гігієни, адже вони формують свої уявлення про здоров’я» .

Тому особливу увагу  на тренінгу було зосереджено на розгляді аспектів менструальної гігієни, питань фізичного та ментального здоровʼя, психологічної стійкості, запобігання булінгу, подолання міфів та стереотипів.

Дівчата-підлітки мали змогу задавати  питання, що стосуються власного тіла, зміцнити життєві навички щодо менструальної гігієни і не соромитись своєї фізіології.

А вже після завершення тренінгу всі учасниці отримали спеціальні пакети із менструально-гігієнічними наборами.

Дякуємо «UNICEF Ukraine» за підтримку та увагу до дітей, підлітків, освітян щодо визначення потреб та допомоги з питань гігієни менструації. Обов’язково будемо запрошувати й наступного навчального року з просвітницькими проєктами!