Декада математики, фізики та інформатики у "Сузір'ї"

  • 30.12.2021
• Нам надзвичайно пощастило, що ми живемо в той час, коли ще можна робити відкриття. (Р. Фейнман)
• Те, що ми знаємо – обмежене, те, чого ми не знаємо – нескінченне. (П’єр Симон Лаплас)
На виконання річного плану роботи школи, з 06.12.2021 по 17.12.2021 у Вишгородській спеціалізованій школі «Сузір’я» пройшов тиждень математки, фізики та інформатики. Кожен день тижня був заповнений заходами, що дозволило направлено формувати пізнавальні інтереси учнів, розширювати кругозір і сфери застосування отриманих і наявних знань й умінь.
В ході проведення декади пройшов конкурс плакатів та малюнків. На перервах учні із зацікавленням розгадували математичні ребуси, головоломки та кросворди, розшифровували QR -коди та вивчали «Дерево пізнання». Різноманітні конкурси, вікторини, квести, конкурс презентацій та цікавих дослідів проведено творчими вчителями точних наук.
У 5 А класі вчителем Донцовою Н.М. проведено математичну вікторину.
Учні 5-г та 5-д класів, вчитель Коханич В.Л., прийняли участь в інтелектуально- розважальній грі з математики "Цікава математика". Учні 5-Е класу під час уроку розв’язували математичні квести.
Учні 5 в класу, вчитель Башинська Ю.М., присвятили урок створенню Lep-book «Види трикутників», діти були зацікавлення створенням "шпоргалок", а також використали Інтерактивні ігри на уроці.
Вчителем Дудкою Н.В. проведені математичні вікторини « У світі цікавої математики» серед учнів 6- А, 6- Б класів. Під час гри, розв’язання логічних задач учні проявили швидкість мислення, кмітливість та винахідливість. Учням 6А, 6Б, 7А класів підготовлені цікаві повідомлення з біографій видатних математиків, розвитку науки.
В 7-Г класі, вчитель Липська А.І., пройшов "Інтелектуальний марафон", на якому діти зробили висновок, що успіху можна досягти наполегливою працею та спільними зусиллями.
6-Д клас слухав, як звучить число Пі, такої тиши на уроці ніколи не було;) Всі факти про число Пі діти читали англійською мовою, використали елемент білінгвального уроку;)
Учні 7 в класу, вчитель Денисюк М.І. перевірили свої інтелектуальні можливості в грі "Що? Де? Коли?".
Вчителями інформатики Донцовою Н.М. та Лук’чнчук А.С. проведено цікавий квест з інформатики у 8 класах, а учні 11-іт класу прийняли участь в QR- квесті та оформили дерево пізнання разом з вчителем Коханич В.Л.
Учні старших 10-11 класів під керівництвом Костюк Т.Д. провели конкурс презентацій «Математика в житті людини», наглядно показавши практичне застосування отриманих знань.
Уроки математики пройшли цікаво та корисно. Учні «Сузір’я» були в захваті, а також прийшли до висновку, що математика може бути не тільки складною, а ще й цікавою та веселою!
Захоплено, цікаво та жартівливо в школі проведено декаду з фізики. Учні 7х, 8 д та 9-х класів розробили цікаві фізичні плакати. Мали можливість позмагатися у кмітливості, відповідаючи на питання, виявити свої вміння та показати знання. Учні готували презентації, доповіді, робили цікаві досліди. Вчитель Петрова А.В. ознайомила учнів з такими темами: "Пам’ять води", дослідження японського вченого Емото Масару , Міжнародного університету природи та "Діти винахідники."-де розглядали винаходи зарубіжних і українських дітей винахідників.
З чудовою ідеєю вчителя Тищенко В.М. проведено День відкритих дверей у кабінеті фізики. Учні початкової школи вперше занурились в океан знань фізичних явищ, відвідали з екскурсією фізичний кабінет, допитливо слідкували за дослідами, мали можливість спробувати на дотик різноманітні фізичні приладдя, а учні 10-11 класів Соловей Є. , Сніжко Н. , Стоянов М., Гончаров А., Бойченко К., Литвин В., Давидок В. допомогли діткам відчути себе вже старшокласниками. Вони провели цікаві уроки. Показали досліди та розказали про закони фізики. Діти були в захваті!
Невід’ємною частиною роботи вчителів кафедри є безперервна самоосвіта. Вчителями математики вивчено матеріали відео-конференції, яка відбулась 15.12.2021 року «Наступність у навчанні математики у початковій і базовій школі: реалізація концепції НУШ».
Предметна декада принесла незабутні враження учням, які вивчають математику, фізику та інформатику.