"Сузір'я" долучилося до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

  • 15.12.2020

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення,  у ВСШ «Сузір’я»  відбулися заходи у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Протягом 23 листопада - 10 грудня 2020 року в усіх класах школи були проведені інформаційно-просвітницькі бесіди, виховні години «Ми проти насилля!», «Насилля в сім’ї». Для учнів  9их класів були організовані зустрічі із представником ювенальної поліції – Волуйко Н.А. на теми «Попередження сексуального насильства». Батькам у вайбер групу були надіслані інформаційні листи щодо попередження насильство у родині, відеоролики «Батьківство в епоху цифрових технологій».

Для учнів початкової школи були проведені спеціальні виховні уроки: «Любов – найкращий засіб спілкування»,  бесіди «Мій світ без насилля».
Педагоги-організатори провели для учнів середньої школи бесіди: «Скажи насильству стоп!», під час яких учні дізнавались про види насилля,  шляхи запобігання, попередження та подолання цих проблем. Учні брали участь в створенні плакатів «Наші долоньки проти насильства».

Також проводились індивідуальні бесіди з учнями, які потребують підвищеної педагогічної уваги.

В холі школи був розміщений спеціальний інформаційний стенд з номерами телефонів довіри. До того ж ці телефони розміщені на сторінках школи у соціальних мережах, на сайті школи, надіслані учням і батькам у вайбер групи.

Проведені заходи спонукали дітей до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.