Туристичний похід до Карпат!

  • 01.08.2020

Українські Карпати … Вже сама назва викликає приємні відчуття, нагадує чарівну співанку-коломийку про цей унікальний і величний край, який асоціюється з дивною, давньою-прадавньою казкою, і тоді виринає в серці колись почута гуцульська мелодія про оброслі смерековими ясновидами високі гори, а голос трембіти кличе відвідати цю благодатну, незбагненну і чарівну землю.

Чудовий туристично-краєзнавчий похід по Українських Карпатах з 22 до 29 липня 2020 року здійснила група туристів Вишгородської спеціалізованої школи « Сузір’я». Маршрут походу розпочався від гірського села Лазещина, а далі підйом на найвищий хребет Українських Карпат – Чорногірський. Найвища гора Говерла (з угорської «Hovar» - «сніжна вершина») зустріла безхмарною погодою, з неї відкрилася чудова панорама до горизонту на 100 кілометрів. А далі наш шлях пролягав до гори Петрос красивими зеленими полонинами, де вівчарі випасають отари овець. І нам пощастило почути звуки трембіти! А далі стежками через смерековий ліс Карпатського біосферного заповідника до гори Менчул та села Кваси, які відомі своїми мінеральними джерелами.

Незабутнє враження, яке справив похід у краєзнавчому та емоційному плані мав ще й величезний туристично-спортивний потенціал. Учасники походу навчились організовувати похідний день та читати топографічну карту, розбивати бівуак та розводити вогнище навіть під дощем, правильно укладати наплічник та готувати їжу на багатті, тримати беззаперечну дисципліну… То ж, як правильно говорять: « Туризм – це вид спорту , без вболівальників, оплесків, стадіонів. Він сам по собі – джерело щастя та самовдосконалення!»

Трохи втомлені, але дуже щасливі, ми повернулись до рідного Вишгорода. А Карпатам сказали: « До нових зустрічей!».

 

           Керівник експедиції – Наталя Петрівна Козачук, вчитель географії, керівник гуртка спортивного пішохідного туризму «Азимут-Вишеград».