Проведення навчально-польових зборів!

  • 07.05.2019

На час проведення триденних навчально-польових зборів учні старших класів Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» дізнавалися як  проходить служба у військових та спробували свої сили у цій непростій справі. Гвардійці Першої президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка підготували для учнів досить цікаву програму. Спочатку провели екскурсію по частині. Учні побачили побут військовослужбовців та дізналися про їх розпорядок дня. Цікава розповідь була про військову техніку, що стоїть на озброєні у відомстві. А на заняттях з медицини учні навчилися як надавати першу медичну допомогу, робити непрямий масаж серця та користуватися джугом.

Із великим захопленням спостерігали за роботою кінологів і їх чотирилапих друзів. Аби враження від навчань були яскравими, військові провели спеціальний квест, де учні пройшли експрескурс «молодого бійця», розділившись на команди «Альфа» та «Омега».

У касках та бронежилетах долали  уявне мінне поле, перетягували канат, вивчали будову автомату і брали участь у вікторині. Для відновлення сил учнів гвардійці пригостили солдатською кашею та узваром. День був важким, але цікавим. Завдяки співпраці Національної Гвардії  України в учнів виховується честь і гідність українського народу.

Окрема подяка голові Вишгородської районної державної адміністрації Вячеславу Володимировичу Савенку та заступнику голови адміністрації з гуманітарних питань Тетяні Павлівні Волотовській  за забезпечення  транспортним засобом  для  учнів старших класів на  навчально-польові збори.