Справжній аншлаг був 19 листопада в Історичному музеї Вишгородського історико-культурного заповідника!

  • 23.11.2018

Хлопчики і дівчатка зацікавлено слухали розповіді наукових співробітників ВІКЗ Вадима Перегуди та Алли Плотнікової, які провели чудову екскурсію. Діти дізнались багато нового про історію свого міста, відвідали виставку "Люди свободи. Гаранти незалежності", а також "погостювали" у "вітальні міщанина" -- у цій кімнаті старовинного будинку Клюкви відтворено атмосферу побуту позаминулого століття. І, звичайно ж, узяли участь у вікторині на тему історії Вишгорода.

Також екскурсію відвідала бібліотекар шкільної бібліотеки школи "Сузір*я" Світлана Романенко, яка зауважила, що в книгозбірні навчального закладу дуже мало літератури про Вишгород, а вона дуже потрібна. "У нас проходять уроки з краєзнавства, то ж і учні, і вчителі приходять до нас за відповідними книгами, а їм нічим зарадити",- каже Світлана Романенко.

Аби виправити ситуацію і більше зацікавити учнів до вивчення історії свого міста, в.о. завідувача Історичним музеєм Василь Михальчук Vasyl Mykhalchuk подарував шкільній бібліотеці кілька книг про Вишгород, і принагідно запросив дітей на наступні екскурсії, де вони дізнаються ще більше про минувшину свого міста.