Запрошення на ЗНО надіслані

Українським центром оцінювання якості освіти завершено розсилку запрошень-перепусток для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні абітурієнтам усіх регіонів

У запрошеннях-перепустках зазначено місце, дата та час проведення тестувань, для участі в яких зареєстрований абітурієнт. Пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) створені на базі окремих навчальних закладів.

Запрошення-перепустка надіслана кожному учаснику ЗНО за поштовою адресою, що вказувалася ним під час реєстрації.

Звертаємо увагу абітурієнтів, що запрошення-перепустка для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні є одним з необхідних документів, за якими здійснюється допуск учасника ЗНО до пункту тестування.

Абітурієнти також зможуть самостійно роздрукувати запрошення зі своїх інформаційних сторінок на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів у 2013 році розпочнеться 3 червня тестуванням з хімії та триватиме до 27 червня. Протягом цього часу учасники ЗНО матимуть можливість скласти від 1 до 4 тестів з тих навчальних предметів, які вони обрали під час реєстрації.

Як відомо, кількість учасників тестування, у порівнянні з минулим роком є дещо меншою. Для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання зареєстровано 322 133 абітурієнти (328 910 у 2012 році).

Більшість абітурієнтів обрали чотири тестових предмета для проходження зовнішнього незалежного оцінювання( 65,3 %), три предмета складатимуть 28,1 % учасників.

Традиційно популярними серед абітурієнтів є тести з української мови і літератури, математики та історії України.

Зокрема, для складання обов’язкового для вступу тесту з української мови і літератури зареєстровано 315 858 осіб, що становить 98,1 % від загальної кількості абітурієнтів; математики – 197 267 осіб (61,2 %); історії України – 195 252 особи (60,6 %). Тестування з цих предметів, враховуючи кількість учасників, буде проведено упродовж двох днів. Українським центром оцінювання якості освіти здійснено розподіл абітурієнтів між сесіями ЗНО.

Результати ЗНО абітурієнти використовуватимуть для участі у конкурсному відборі під часвступної кампанії у 2013 році.