Що передбачити при поході на ковзанку

Мабуть, одним із самих приємних спогадів дитинства для всіх залишається прогулянка на санчатах, коли тато або мама везли нас із вітерцем, а ми радо сміялись назустріч новим відчуттям. А згадайте катання з гірки, коли не лякали навіть раптові перешкоди! Нажаль, все це залишилось в дитинстві, але можна знову отримати приємні враження, повторивши все уже із своїми малюками.


Прихід зими радує всіх: й дорослих, й малечу.  Як правило, в зимовий час з'являється можливість піти разом на ковзанку, отримати задоволення від швидкості, пластичності такого чудового виду спорту, як ковзанярство.  Останнім часом особливої популярності набули шоу за участі зірок світового фігурного катання, з них беруть приклад, намагаються повторити улюблені рухи та хоча б на мить відчути себе на олімпійській арені.


Батьки прагнуть привчити дітей змалечку стояти на ковзанах: це стимулює розвиток дитини, сприяє формуванню правильної статури та й взагалі здоровому способу життя в майбутньому.


Збираючись на ковзанку, потрібно пам’ятати декілька доволі простих правил, дотримуючись яких, ви отримаєте задоволення від перебування на свіжому повітрі та спілкуванні з дитиною.


Як правило, відкриті ковзанки заливають за умови стійкої морозної погоди, а це приблизно від – 5 до -10-15 градусів. Тому треба заздалегідь потурбуватися про зручний теплий одяг й для себе, й для дитини. Одяг повинен бути легкий, теплий, максимально підігнаний по розміру. Ідеальним варіантом буде багатошарове вбрання, яке складається з бавовняної футболки, теплого светра з широким комірцем та теплі трикотажні штанці. Звичайно, зараз в магазинах можна знайти й спеціальне вбрання для занятій на ковзанці. Якщо дозволяють кошти – будь ласка, придбайте комплект перш за все для малюка.


На голову бажано надягти в’язану шапчину, яка має основу з простої тканини, до того ж, шапка повинна прикривати вуха та лоб дитини. На руки слід одягнути шерстяні рукавички, а зверху ще тонкі з бавовни, щоб уникнути швидкого промокання шерсті.


Особливу увагу приділіть взуттю дитини. Черевики з ковзанами слід надягати на теплі шерстяні шкарпетки. До речі, добре гріють ноги звичайні газети, якщо з них зробити своєрідні устілки. Такий паперовий прошарок буде всмоктувати вологу та не дасть дитині змерзнути. Шнурувати черевики потрібно вільно, не затягуючи сильно ніжку малюка, щоб пальчики могли рухатися. В той же час, ковзани не повинні бовтатися на нозі, це може призвести до травмування.


Потурбуйтеся й про гостроту леза ковзанів вашої малечі. Чим гостріше лезо, тим легше буде маленькому ковзаняру вільно рухатися.


Збираючись на ковзанку, візьміть із собою бутерброди, термос з гарячим чаєм, тому що на свіжому повітрі дитина обов’язково захоче їсти, а буфет працює не на всіх ковзанках.


Будьте поруч із дитиною, підтримуйте її – й у вас все вийде якнайкраще!