Зимове задоволення - санчата!

Мабуть, одним із самих приємних спогадів дитинства для всіх залишається прогулянка на санчатах, коли тато або мама везли нас із вітерцем, а ми радо сміялись назустріч новим відчуттям. А згадайте катання з гірки, коли не лякали навіть раптові перешкоди! Нажаль, все це залишилось в дитинстві, але можна знову отримати приємні враження, повторивши все уже із своїми малюками.

 

Санчата є в кожній родині, тому що зими в нас, як правило, довгі, сніжні, користуватися таким транспортом для малечі зручно й корисно. А якщо ви ще не придбали для свого малюка санчата влітку, як це рекомендує народна мудрість, то скористайтеся нашими порадами щодо вибору гарної моделі.

 

 

Особливою популярністю останнім часом користуються снігокати для дітей, але плануючи придбати саме таку модель, спитайте спочатку малюка, чи захоче він самостійно рулити чи все ж таки йому приємніше, щоб його просто катали батьки. Якщо у відповідь ви почуєте, що він хоче й те, й інше, тоді на початку зими радимо купити звичайні санчата, а пізніше придбати й снігокати. Налаштуйте дитину на думку, що снігокати трохи важкуваті, тому вона буде змушена прикладати певні зусилля для керування ними.

 

 

Останнім часом на ринку з’явилась цікава пропозиція для батьків, які виховують близнят або двійнят.  В таких санчатах діти розташовуються обличчям одне до одного, а ручку батьки розміщають в ту сторону, в яку їм зручно. В такій моделі   дітлахи можуть гратися, спілкуватися, їм не сумно, а батьки, в свою чергу, мають можливість  бачити дітей й слідкувати за їх станом.

 

 

Також неабиякою популярністю користуються санчата-коляски, в них вдало поєднується зручність коляски та легке ковзання  по снігу. В такій моделі дитина повністю захищена від вітру та снігу, тому що  сидить під тентом, до того ж ніжки малечі вкриваються теплим чохлом. На додачу, така модель має  спинку, яку можна регулювати, та висувну підніжку. Безсумнівним позитивним моментом такої моделі санчат є їх невелика вага, що суттєво, якщо частіше з дитиною доводиться гуляти одній мамі.

 

 

Безперечно, з моди ніколи не вийдуть класичні моделі санчат, виготовлених із дерева, металу  або пластику. Металеві санки краще придбати для дітей старшого віку, а легенькі дерев’яні або пластикові підійдуть для малечі.

 

 

Які б санчата ви не придбали для свого улюбленого малюка, головне пам’ятати одне – зимова прогулянка додасть вам здоров’я, наснаги та підвищить настрій навіть у похмурий день.