Готуємося до школи

  • 23.08.2018
  • Анастасия Молокова
  • zhivchik.ua

Готуємося до школи

Літня пора вже майже промайнула. Закінчилися відпустки і прийшов час налаштовуватися на робочий лад. Скоро почнеться новий навчальний рік, до якого слід ретельно підготуватися. З чого ж почати і як налаштувати малюка на навчання після веселого літа?. На що потрібно звернути увагу під час підготовки до школи?

 

1. Потрібно купити новий контейнер для сніданку, зошити, ручки, олівці і ще половину канцелярського магазину. Потрібно все і бажано побільше.

 

 

2. Покажіть дитині, як правильно упакувати свій рюкзак (важкі книги мають бути в центрі), носити його потрібно надягаючи на обидва плеча і не завантажувати всілякими "вкрай потрібними" речами.

 

 

3. Налаштовуйтеся на робочий розпорядок дня. Будіть дитину вранці, як у шкільний період, адже необхідно звикати до ранкових підйомів. Першого вересня прокинутися о 7-й ранку буде дуже важко, якщо весь час до цього прокидатися о 9-й. Та й лягати спати потрібно раніше.

 

 

4. Пройдіть медичне обстеження перед школою, здайте всі необхідні аналізи. Не відкладайте це на останні дні.

 

 

5. Дізнайтеся, що змінилося в шкільному розкладі та правилах за літо. Всі нововведення не повинні стати для Вас несподіванкою.

 

 

6. Продумайте, коли, хто і як буде забирати дитину після уроків. Розкажіть класному керівнику, чи буде Ваш малюк повертатися додому сам або його буде забирати хтось із родичів.

 

 

7. Придбайте плакати з розкладом уроків і розкладом дня вже зараз, закріпіть їх на видному місці і заповнюйте в міру необхідності.

 

 

8. Обговоріть з дитиною, що вона буде робити, коли прийде зі школи: скільки часу можна дивитися телевізор, виконувати домашнє завдання, гуляти з друзями.

 

 

9. Обладнайте зручний робочий простір. Подивіться, чи не виріс малюк з тієї парти, яку Ви йому придбали рік тому.

 

 

10. Пригадайте правила гігієни: чхати потрібно у хустинку; не торкатися брудними руками очей, рота; мити руки перед їжею.

 

 

11. Пригадайте правила безпечної поведінки на вулиці і на дорозі.

 

 

12. Створіть свій власний вечірній ритуал: приготувати одяг на завтра, розібрати і розкласти на місця іграшки-книжки, зібрати сумку.

 

 

13. Перевірте шкільну форму - можливо її потрібно оновити. Сюди також відноситься спортивний костюм, взуття на зміну, кросівки, блузки / сорочки і т д.

 

 

Відсвяткуйте останній день канікул! Нехай це буде весело! Не забувайте відсвяткувати і перший шкільний день - це задасть настрій на весь навчальний рік.